Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De literatuurdag van het CLO vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 maart 2017, tijdens Boekenweek en de Week van het Christelijke Boek. De locatie is voor de tweede keer De Cultuurfabriek in Veenendaal. Het thema van de CLO-dag sluit aan bij het thema van de Boekenweek: Verleiding in de literatuur. Het plenaire gedeelte van de middag vindt plaats in theaterzaal Spectrum. De kaartverkoop start op 1 februari 2017.

Hoofdgasten

De hoofdgasten van de Literatuurdag zijn Vonne van der Meer en Lidewijde Paris. Vonne van der Meer volgde een toneelopleiding, werd actief in de theaterwereld, onder andere als tekstschrijver. Nu publiceert ze alweer vele jaren achtereen romans, verhalenbundels en novellen. De doorbraak naar het grote publiek kwam in 1999 met haar roman Eilandgasten. Haar meest recente roman is Winter in Gloster Huis (2015).

Literatuurkenner Lidewijde Paris is al vijfentwintig jaar actief in het boekenvak en heeft recent haar enthousiasme voor het lezen met publiek gedeeld in haar boek Hoe lees ik?. Haar doel: literatuur voor een breder publiek toegankelijk maken op een onderhoudende manier. Beide auteurs houden tijdens het plenaire gedeelte een lezing in Spectrum.

Opzet van de dag

Het programma van de Literatuurmiddag is:

  • 12.00: ontvangst in de centrale hal van De Cultuurfabriek
  • 13.00-14.30: plenair programma in Spectrum met o.a. Vonne van der Meer en Lidewijde Paris
  • 14.45-15.45: mini-leeskringen en workshops (voorkeur aan te geven bij aanmelding)
  • 16.00-16.30: prijsuitreiking columnwedstrijd
  • 16.30-17.00: afsluiting en borrel

Ook muziek, zang en poëzie ‘tussen de bedrijven door’ maken deel uit van het middagprogramma.

Mini-leeskringen

Naast de genoemde hoofdgasten kan het publiek deze middag verschillende andere auteurs ontmoeten en tijdens de mini-leeskringen met hen van gedachten wisselen: Els Florijn, Marieke van Meijeren, Vonne van der Meer en Anne Büdgen. Tegelijk met de mini-leeskringen is er een workshop met Lidewijde Paris, en zijn er workshops over Charles Dickens, René Girard, Graham Greene en over Verleiding in de Bijbel.

Kaartverkoop

De toegangsprijs is € 17,50 per persoon, inclusief twee consumptiebonnen. Kaarten zijn vanaf 1 februari 2017 te koop via www.christelijkliterairoverleg.nl. Bij aankoop van de kaarten wordt u ook gevraagd uw voorkeur voor de workshops/mini-leeskringen door te geven. Bent u abonnee, vriend of lid van respectievelijk Liter, het CLO of het NBG, dan kunt u voor het kortingstarief van €15,00 naar binnen. Meldt u zich vóór 1 maart 2017 aan, dan ontvangt u een exemplaar van Boekjes bij de thee van Hans Werkman cadeau.

Samenwerking

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap, literair tijdschrift Liter en Bibliotheek Veenendaal.

Impressie literatuurdag 2016

De vorige literatuurdag was op 19 maart 2016 in de Cultuurfabriek te Veenendaal, kijk hier voor een impressie van het programma.

Gegevens

Datum:
25 maart 2017
Tijd:
12:00 - 17:00

Locatie

Cultuurfabriek
Kees Stipplein 74
Veenendaal, Nederland
+ Google Maps