Laden Evenementen
Het nagelaten geloof - Anker

Het thema van de CLO Literatuurdag is ‘het nagelaten geloof’. Wat is de nalatenschap, de erfenis van het geloof in literatuur? En wat als je het geloof achter je laat of ‘nalaat’, blijft de nalatenschap ervan dan altijd aanwezig? Maarten van der Graaff en Els Florijn houden allebei een lezing.
Na de lezingen zijn er twee workshopsrondes. In het middagprogramma wordt de CLO Juryprijs bekendgemaakt en uitgereikt. Na de uitreiking is er gelegenheid om na te praten/borrelen.

Maarten Van der Graaff (1987) debuteerde in 2013 met Vluchtautogedichten. Deze bundel kreeg de C. Buddingh’-prijs. Dood werk, zijn tweede bundel, verscheen in 2015 en werd twee jaar later bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. Vorig jaar verscheen zijn debuutroman Wormen en engelen.
Els Florijn (1982) publiceerde diverse jeugdboeken. Haar romans zijn Laatste nacht (2003), Schaduw van de wolf (2006), Het meisje dat verdween (2010) en Rode papaver (2017). Met Het meisje dat verdween won ze de Publieksprijs Christelijk Boek. Ook werd het opgenomen in de CLO15, een canon van de christelijke literatuur. Recent schreef ze Zeeglas, het boekenweekgeschenk van de christelijke boekhandel.

Gegevens

Datum:
17 november 2018
Tijd:
11:00 - 16:00

Locatie

Driestar Educatief
Gouda, + Google Maps