De andere wereld

Op 9 november 2019 organiseert het Christelijk Literair Overleg in samenwerking met het Studium Generale en het tijdschrift Liter de jaarlijkse literatuurdag. De dag staat in het teken van de ontmoeting tussen schrijvers en lezers, waarbij we zoeken naar wat geloof en literatuur elkaar te zeggen hebben. Dit keer is gekozen voor het thema ‘De andere wereld’.

Grenzen opzoeken en verkennen, voor schrijvers is dit dagelijks werk. Dat andere dorp, die verlaten stad, de onherbergzame natuur, de grenzen in tijd, de ellendige oorlog, de pest in de middeleeuwen, het verraad in de familie. De andere wereld naderbij komen.
Een vreemdeling kan een vriend worden, een vriend een vijand. Omdat goede schrijvers achter de grenzen durven te kijken, kunnen ze veel voor lezers betekenen. Empathie (hoe is die ander, en waarom) is misschien wel de grootste opbrengst van literatuur.

Hoofdsprekers op deze dag zijn Louis Krüger (romanschrijver en predikant), Tjerk de Reus (literatuurcriticus bij De Nieuwe Koers en het Friesch Dagblad) en Anne Büdgen (auteur en dichter).

Na de lunchpauze worden twee workshoprondes gehouden. Diverse auteurs van recent werk zullen hierbij aanwezig zijn. Ook zijn er dit keer diverse praktische workshops over schrijven, vertellen en dichten. De invulling van het workshopprogramma wordt later bekend gemaakt op deze website.

De literatuurdag wordt afgesloten met de bekendmaking en prijsuitreiking van de verhalenwedstrijd over het thema ‘De andere wereld’ die het Nederlands Dagblad, uitgeverij KokBoekencentrum en het CLO organiseren.

De literatuurdag wordt gehouden in het gebouw van Driestar Educatief. Het programma duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Uw bijdrage voor deelname bedraagt € 27,50. Voor Vrienden van het CLO, Abonnees van Liter en Studenten van de Driestar € 22,50. De prijs is per persoon.

De lunch, evenals koffie en thee, is ingegrepen.

 

 

Programma CLO Literatuurdag 2019

10.30 – 11.00 uur

Ontvangst bij Driestar Educatief, Burgemeester Jamessingel 2, 2803 PD GOUDA

11.00 – 12.30 uur

Plenair programma met Tjerk de Reus (literatuurcriticus), Louis Krüger (auteur en predikant) en Anne Büdgen (auteur en dichter). Anne Büdgen zal ook uit haar nieuwe dichtwerk voordragen.

12.30 – 13.30 uur

Pauze met lunch

13.30 – 14.15 uur

Eerste workshopronde

14.30 – 15.15 uur

Tweede workshopronde

15.15 – 15.45 uur

Pauze met koffie en thee

15.45 – 16.00 uur

Bekendmaking en prijsuitreiking van de verhalenwedstrijd over het thema ‘De andere wereld’.

 

 

Inschrijfformulier

Schrijf u hieronder in voor de CLO Literatuurdag 2019. Deelname € 27,50. Voor Vrienden van het CLO, Abonnees van Liter en Studenten van de Driestar € 22,50. De prijs is per persoon. Komt u met meerdere personen? Dan vult u het formulier meerdere keren in. Er zitten geen transactiekosten aan de registratie.

De lunch, evenals koffie en thee, is inbegrepen.

 

 
Totaal