Op zaterdag 9 april 2022 houden we onze volgende literatuurdag, bij Driestar Educatief in Gouda. We hebben het door de omstandigheden drie keer moeten verzetten, maar nu gaat het echt door. En het belooft opnieuw een inspirerende dag te worden, waarop de ontmoeting tussen lezers en schrijvers centraal staat. Kom ook en ontmoet je favoriete auteur, luister naar de verhalen achter de verhalen, praat mee en geniet van muziek en poëzie.

Het thema van de dag is ‘Eerste liefde’, in lijn met de boekenweek die ook op 9 april begint. Emeritus-hoogleraar cultuurtheologie Martien Brinkman zal hier een lezing over houden. Machteld Siegmann wordt uitgebreid geïnterviewd over haar prijswinnende boek De kaalvreter, maar ook over haar gloednieuwe roman Wachter op de morgen.

We vieren 25 jaar CLO met het progamma De Hartekreet, waarbij in gesprek gaan over geloof en literatuur. Beppie de Rooy, Hans Werkman en Arie Kok zullen hun hartekreet delen. Er is muziek van het duo Nanette Mans (zang) en Mieke Verduijn-Glasbergen (piano). En poëzie, nieuw werk van Tim Pardijs. De presentatie en de interviews zullen verzorgd worden door EO-presentator Elsbeth Gruteke. En ten slotte wordt de CLO-Byblos Literatuurprijs alsnog uitgereikt.

Programma 

11.00 uur ochtendprogramma

Opening, opdragen van de dag – Elsbeth Gruteke
Poëzie – Tim Pardijs
Muziek – Nanette Mans en Mieke Verduijn (zang en piano, klassiek)
Lezing – Martien Brinkman ‘Eerste liefde in de literatuur’
Gesprek – Naar aanleiding van de lezing

12.15 uur lunchpauze

13.30 uur workshops

  1. Boekselen, creatief werken in een uitgelezen boek, Loes Vork
  2. De actualiteit van B. Nijenhuis, Hans Werkman
  3. Van archief tot historische roman, Catherina Botermans
  4. Poëzie maken of lezen, Tim Pardijs
  5. Schrijven met al je zintuigen, Janke Reitsma

14.30 theepauze

15.00 middagprogramma

Interview – Machteld Siegmann, door Elsbeth Gruteke
Uitreiking CLO-Byblos Literatuurprijs
Poëzie – Tim Pardijs
De hartenkreet – met Beppie de Rooij, Hans Werkman, Arie Kok en de zaal

16.20 uur einde programma

De toegang is, inclusief koffie/thee en lunch: €30,-. (Er geldt een gereduceerd tarief voor donateurs van het CLO, studenten van Driestar Educatief en abonnees van Liter van €25,-). Vul hieronder je gegevens in en betaal direct met iDeal.
Totaal