Schrijf jij de winnende column?

Zonder verleidingen, hoofdzonden en verboden zou ons bestaan er misschien vriendelijker en vreedzamer uitzien; minder spannend, maar ook minder schrijnend. Verboden vruchten is het thema van de Boekenweek 2017; verleiders en verleiding staan centraal.

We nodigen je uit om een column te schrijven over iets dat met verleiding te maken heeft, zoals: vraatzucht, reclamecampagnes, overspel, gesneuvelde voornemens, een onweerstaanbare aankoop, gameverslaving, de nederlaag die iemand tegenover zichzelf lijdt.

Je column kan een zeer kort verhaal zijn, een beschouwing, een hartenkreet, alles mag. Maar de tekst moet over verleiding gaan, maximaal driehonderd woorden tellen en onweerstaanbaar zijn.

Stuur je column als Word-document vóór 1 februari 2017 naar [email protected]. De teksten worden voor lezing anoniem gemaakt door een onafhankelijke persoon.

Op 25 maart 2017, de eerste zaterdag van de Boekenweek, vindt de jaarlijkse CLO-Literatuurdag plaats met het thema ‘Verleiding in de literatuur’. Deze dag wordt als vanouds georganiseerd door Liter, het CLO en het NBG.

De columns van de genomineerden plaatsen we in de weken vóór de CLO Literatuurdag op de sites van CLO en Liter. We vragen de genomineerden om hun columns voor te lezen op de CLO Literatuurdag op zaterdag 25 maart. Dan zal ook de winnaar bekend worden gemaakt. De winnende column wordt gepubliceerd in Onder Woorden en Liter.

De jury bestaat uit betrokkenen bij de CLO Literatuurdag; het CLO, Liter, het NBG en de Cultuurfabriek/bibliotheek Veenendaal.

Zeker meedoen!